Inlägget gjort

Inspiration: Insynsskydd till trädgården

Insynsskydd till trädgården

När det kommer till att välja och använda insynsskydd i din trädgård är det bara fantasin som stoppar dig. Insynsskydd kommer i flera olika färger och former, och du bestämmer helt själv hur dina insynsskydd ska se ut. Här ger vi dig våra tips på några av insynskydden som du kan välja bland.

Inskynsskyddet ger dig avskiljdhet

I dag när husen byggs allt närmare varandra är det ännu viktigare att du ser till att få tillgång till den avskiljdhet du har behov av. Tack och lov finns det flera smarta knep att använda sig av för att lyckas med det.

4 olika typer av insynsskydd

Som tidigare nämnt finns det många varianter av insynsskydd som du kan välja att inreda din trädgård med. Nedan tipsar vi om 4 stycken.

Liggande plank

Att använda liggande plank som insynsskydd fungerar bra om du vill att insynsskyddet ska vara rumsbildande. Ett liggande plank består av plankor som ligger vågrätt ovanpå varandra, och tillsammans skapar de en väggliknande konstruktion.

Beroende på om du låter plankorna vara obehandlade eller behandlade ger de olika intryck. Med ett vitmålat plank får du ett ljusare och piggare inslag i din trädgård, medan ett mörkbrun-betsat plank ger en mer mörk och murrig känsla. Genom att lämna planket obehandlat kan det smälta in bättre i den omgivande naturen.

Ribbad spaljé

En ribbad spaljé är det perfekta insynskyddet för dig om du vill att dina klätterväxter ska göra nytta samtidigt som de förgyller din trädgård med sin grönska. Då blir den ribbade spaljén ett naturligt insynsskydd.

Plank bestående av blomlådor

Känner du dig riktigt kreativ kan du bygga ett plank som bara består av blomlådor och brädor som håller uppe konstruktionen. För att plantorna i lådorna inte ska torka för lätt kan du installera ett droppvattningssystem.

Inskynsskydd i form av buskar

Insynsskyddet behöver inte innebära snickeri; du kan också använda växter. Tät grönska fungerar också väldigt bra som vindskydd. Genom att placera häcken på insidan av ett plank tar häcken också emot de vindar som kommer ovanför hindret.

Häckar bestående av tujor passar särskilt bra för ändamålet, eftersom deras täthet håller dem gröna även under de vindtätaste säsongerna.