Inlägget gjort

5 maskiner & verktyg du måste ha i trädgården

Drömmen om en vacker och trivsam trädgård som du kan påta i vid varje liten ledig stund kan enkelt bli verklighet med rätt maskiner och verktyg. Vilka maskiner och verktyg du ska välja till din trädgård beror på hur stor tomt du har. Här listar vi fem maskiner och verktyg du måste ha i trädgården.

1. Startkit

Oavsett storleken på din trädgård eller tomt behöver du ett startkit med mindre redskap för trädgårdsskötseln.

Ett sådant startkit bör innehålla

  • Planterspade
  • Sekatör
  • Rotjärn
  • Planteringshandskar

2. Grästrimmer

En grästrimmer kan komma väl till pass om du har mycket träd, buskar och rabatter i trädgården som omges av gräspartier du inte kan, eller vill, komma åt med gräsklipparen. Även om gräsklipparen gör skillnad, hjälper grästrimmern ändå till med de sista finjusteringarna för att din trädgård ska göra grannarna avundsjuka.

Vilken grästrimmer du ska välja beror på hur din trädgård ser ut och hur mycket du vill trimma bort. På Test.se kan du enkelt läsa mer om hur du väljer vilken grästrimmer som är bäst för din trädgård.

3. Gräsklippare

Att vara ägare av en gräsklippare är A och O när det kommer till att underhålla sin egen trädgård. Och vem gillar inte doften av nyklippt gräs en varm sommardag? I likhet med grästrimmern är storleken på gräsmattan i din trädgård avgörande för vilken typ av gräsklippare du behöver använda dig av.

För många är det den klassiska maskindrivna gräsklipparen som drivs av bensin det självklara valet när det kommer till att köpa gräsklippare. Sträcker sig din gräsmatta över stora ytor kan det vara bra med en åkgräsklippare, och har du en mindre gräsmatta kan det räcka med en enklare handgräsklippare.

4. Kratta

Krattan är ett redskap som du har god användning för i din trädgård. Lövräfsan kan vara den absolut vanligaste krattan som används i trädgårdar världen runt. Den används främst för att kratta bort löv och mindre grenar som boat in sig i gräsmattan, utan att skada eller förstöra underlaget. Ska du däremot rensa bland dina planteringar och rabatter kan det vara väl värt att investera i en miniräfsa, eller minikratta, som är lättare att använda när du står på knä.

5. Skottkärra

Sist men inte minst är skottkärran, som är ovärderlig att ha tillgång till när du ska köra tung last i trädgården. För att välja en bra skottkärra ska du tänka på att den ska vara lätt att manövrera när den är fullastad samt att den ska vara enkel att tippa när det är dags att lasta av.