Trädgårdsevenemang i Sverige

I Sverige finns den en hel del trädgårdsevenemang att besöka och inspireras av. Här listar vi några av de populäraste. 

1. Trädgård & Uteliv

På mässan Trädgård & Uteliv får du träffa utställare inom trädgård och uteliv samt hantverk och delikatesser. Mässan består också av utställare som visar upp och erbjuder produkter och tjänster som är användbara i hemmet. 

Förutom utställarna erbjuder Trädgård & Utelivs-mässan Trädgårdsscenen, som har en bred repertoar av föreläsare, minikurser, rådgvning, tävlingar och barnaktiviteter. Målet med mässan är att den ska ha något för alla, oavsett om du är intresserad av alla aktiviter på plats eller om du bara vill strosa runt och njuta av omgivningarna. 

Mer information om mässan hittar du på deras sidor på Instagram och Facebook. 

2. Medelpads Trädgårdsmässa

Medelpads Trädgårdsmässa är Norrlandsmässan för alla trädgårdsälskare. Här fylls NHK Arena i Timrå med montrar från över 80 utställare som visar upp allt som har med trädgården att göra. Du hittar allt ifrån lökar och växter till krukor, redskap och prydnader. 

Mässan har också ett mattema som är mycket uppskattat. 

Andra fokusteman som mässan erbjuder

  • Skapa och inreda
  • Skörda och koka
  • Återbruksverkstan

Förutom allt detta kommer mässan också att bjuda på föreläsningar, seminarier, prova på-aktiviteter och workshops. 

3. Södra Dalarnas Hus, Hem & Trädgårdsmässa

Vid ett besök på Södra Dalarnas Hus, Hem & Trädgårdsmässa får du ta del av närmare 140 unika utställare som visar upp produkter och erbjuder tjänster inom mässans vanligaste teman. 

Södra Dalarnas Hus, Hem & Trädgårdsmässas teman

  • Mat
  • Trädgård och bröllop
  • Hus och hem

I övrigt bjuder mässan på föreläsningar och en modevisning. 

4. Trädgårdsdagen i Enköping

Trädgårdsdagen i Enköping bjuder in till en trädgårdsfest fylld med utställare och aktiviteter för den trädgårdsintresserade. 

Här får du ta del av utställare, föreläsningar och barnaktiviteter. 

I samband med Trädgårdsdagen hålls matmarknaden Smaka på Enköping som erbjuder dig ett smakprov på närodlad och ekologisk mat. På så vis knyts trädgårdslivet ihop med mat för ett hälsosamt och hållbart samhälle.

5. Vår Trädgård

Vår Trädgård har arrangerats sedan 2003 och är en av Sveriges populäraste och största trädgårdsmässor. Mässan arrangeras i både Malmö och Göteborg och går av stapeln i mars varje år. 

På Vår Trädgård-mässan får du ta del av ett stort utställarutbud samt tips, trix och kunskap från experter inom branschen.