Inlägget gjort

Inspiration: Entré till din trädgård

Många lägger mycket tid på att fixa i trädgården som ligger på baksidan av huset. Men genom att se till att även entrén är välkomnande är det roligare för dig att komma hem samtidigt som du får möjlighet att sätta en personlig prägel för andra att ta del av. Här kommer våra inspirerande tips på hur du skapar en fin entré till din trädgård.

Skapa en anlagd gång

Det första du behöver tänka på för att bidra till en välkomnande och inbjudande känsla är att lägga fokus på ingången. Genom att anlägga en gång i ett material som du själv har valt kan du enkelt skapa olika intryck.

Formar du gången med en lättare kurva eller så att den slingrar sig får du ett mjukare intryck.

Fixa ett mjukt insynsskydd

Bara för att du inte vill att alla förbipasserande ska kunna se rätt in i din trädgård behöver inte ett insynsskydd vara eller kännas avgränsande. Använd dig av häckar för ett mjukt intryck eller en lägre grind som fyller sin funktion samtidigt som du får en öppning som är välkomnande.

Sätt din personliga prägel med dekorationer

För att få en mer personlig prägel på entrén kan du använda dig av dekorationer. Botanisera bland krukor, belysning, statyer och vatteninslag, för att bara ta några exempel. Hur du än väljer att organisera dina dekorationer får du ett mer samlat intryck om du ställer dekorationerna i samlingar eller på rad.

En bänk eller annat sittdon fungerar som en både välkomnande och dekorativ detalj, även om du inte använder dig av framsidan så ofta.

Så skapar du en inbjudande entré

  • Ge entrén ett mjukt intryck med runda former och växter.
  • Se till att ytan runt omkring entrén är städad och snygg.
  • Sätt en personlig prägel med dekorativa detaljer.
  • Öka trivselkänslan genom att gömma soptunnor och liknande.